Om Beth

Om Beth...

 

Jag växte upp i Segersta utanför Bollnäs, Hälsingland, och har sedan dess bott i Bollnäs, Väddö, Skellefteå, Kista, Tyresö och Hagfors. Flyttade senast tillbaka till Bollnäs 2007 och nu bor jag med sambo och son i ett 70-talshus här i Bollnäs.

 

Sambon heter Jocke, är specialist på punk (www.punktjafs.com), och jobbar som IT-pedagog i Ljusdal.

Jocke bloggar en hel del också - "Kulturella betraktelser i text, bild och ton"; http://farbrorpunk.blogg.se/

 

Själv påbörjade jag bloggen ”Mysplysch & mexitegel” under våren 2013, där jag fått en chans att snöa in på, först och främst, 70-talet i olika former. Välkommen dit, och kommentera gärna, eller skicka dina 70-talsbilder till mig, för jag vill gärna visa mer av det riktiga 70-talet på min blogg (under rubriken läsarbilder)!


 

 

Korta fakta

 

Namn: Beth Hansson

 

Född: 19 november 1968

 

Födelseort: Segersta/Bollnäs

 

Har bott i:

Segersta, Bollnäs,Väddö, Skellefteå, Kista, Tyresö, Hagfors- och så tillbaka till Bollnäs igen!

 

Familj:

Jocke "Farbror Punk" Sundberg och sonen Bosse, född den 11 juni 2008.

Far Sven, mor Birgitta, storasyster Katarina och lillebror Lasse.

 

Utbildningar:

Färg & Form, Väddö folkhögskola

Nordiska Scenografiskolan, Skellefteå

Art of Make Up School, Stockholm

Webdesign & miljö, Mobodarne

Medieproduktion, Idévärlden Bollnäs

 

Yrkeserfarenhet:

Har bland annat jobbat på Museet i Bollnäs, på estetiska programmet i Bollnäs, som scenograf och sminkös i olika sammanhang, som grafisk formgivare på "Växhuset" i Mobodarne och på "Unicum- Nordisk Design för Alla Center" i Bollnäs.

Egen firma, F-skattsedel.

 

För att se mitt CV, klicka HÄR

 

Intressen:

Inredning och formgivning av olika slag (mest 70-tal), släktforskning, trädgård, musik (lyssnar bara, tyvärr), amatörfotografera och dokumentera

 

Bra musik, enligt mig:

The Who, The Beatles, The Specials, Madness, The Doors, Nick Drake, Velvet Underground, David Bowie, Jefferson Airplane, Pink Floyd, Joni Mitchell, Stefan Sundström, Dan Viktor, Västerbrokören...och en massa annat!

 

Boktipset:

Carl-Johan Vallgren, Nomaderna och Den vidunderliga kärlekens historia

 

Värt att besöka:

Hälsingland

 

Har rest i:

Sverige, Norge (bilsemester under uppväxten), Gambia och Senegal 1983, Finland (sökte skola i Helsingfors 1989), Danmark, Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike (i minibuss under en månad -93 för bland annat Jeanne d'Arc-efterforskningar inför en musikal), en tremånadersluff i Västafrika (Senegal, Gambia,Mali, Elfenbenskusten och Ghana), Brighton, England, där jag besökte kultplatserna från filmen Quadrophenia. Madeira, Teneriffa och Mallorca på vanlig charterresa och Thailand ett par veckor.

 

©BethHansson